Lyömätön Linkkukirves

Housemanin Linkkukirves on tehokas ja turvallinen polttopuiden pilkontaan tarkoitettu suomalainen kirvesinnovaatio. Seinään kiinnitettävällä Linkkukirveellä puun halkaisu tapahtuu tarkasti vipuvoimaa hyväksikäyttäen, ilman lyöntiliikettä.

  • Helppokäyttöinen ja turvallinen

  • 100% osumatarkkuus

  • Pilkkoo näppärästi pienet ja tarkkuutta vaativat klapit

  • Voidaan asentaa myös sisätiloihin

  • Valmistetaan Suomessa

Tuotetiedot

Tuotteen mitat 95 × 10 × 5cm
Paino: 5,5kg
Tuotteen sisältö:
- Linkkukirves
- Kiinnitysruuvit
- Käyttöohje

Ovh. 99,20€

 

May 04, 2018

Linkkukirves Metsähallituksella testissä

Parasta palautetta ja tärkeitä parannusideoita saa vain, kun tuotteet ovat kovassa käytössä, useiden eri ihmisten testattavana. Yksi parhaista käyttäjätesteistä mahdollistui, kun 2015 Metsähallitus otti Riisitunturin alueelle kahdelle eräkämpälle Linkkukirveet testiin. Lue miten Linkkukirves pärjäsi testissä!

Please reload

 

August 27, 2014

Linkkukirves ei petä osumatarkkuudessa

Suomalaiset keksivät kirveen aina vain uudelleen. Heinolassa toimiva perheyritys Houseman Oy on tuonut markkinoille tavallista turvallisemman linkkukirveen, jolla pienet pöllit halkeavat kätevästi. Osumatarkkuus on taitamattomallekin taattu. (Maaseudun tulevaisuus 28.8.2014)

Please reload

July 29, 2014

Tässäkö seuraava suomalainen hittituote? Linkkukirvestä ei voi iskeä kiveen eikä käteen

Heinolalainen Houseman oy on tuonut markkinoille uudenlaisen klapienhalkomisvälineen. Linkkukirveellä puuta ei halkaista lyömällä, vaan terä on kiinnitetty vipuvarteen. (Etelä-Suomen Sanomat 30.7.2014)

Please reload

 

Linkkukirves Metsähallituksella testissä

Parasta palautetta ja tärkeitä parannusideoita saa vain, kun tuotteet ovat kovassa käytössä, useiden eri ihmisten testattavana. Yksi parhaista käyttäjätesteistä mahdollistui, kun 2015 Metsähallitus otti Riisitunturin alueelle kahdelle eräkämpälle Linkkukirveet testiin. Vierailijoita suositulla alueella liikkuu kaikkina vuodenaikoina. Testaajia riitti laidasta laitaan, kuten myös halottavia puita.

Kävijät saivat antaa palautetta tuoreeltaan tekstiviestillä. Arvosteluasteikko oli 1 (huonoin) – 4 (paras). Muutamat innostuivat myös lisäämään kommentteja arvosanan lisäksi. Kiitos kaikille palautteen antajille!

 

Mitä opittiin?

Palautteista voi tehdä sen johtopäätöksen, että Linkkukirves oli kovassa käytössä. Esille tuli pari heikkoa kohtaa, joita ei omissa testeissä oltu havaittu vaikka paljon on omakin Linkkukirves heilunut.

Testikirveissä teräpulttien kiinnitys löystyi aika ajoin ja se aiheutti tietysti ongelmia halkomisessa. Löystynyt terän kiinnityspultti aiheutti terän taipumista, joka vei tehon halkomisesta. Toinen havainto koski Linkkukirveen kiinnitykseen käytettyjä täkkipultteja. Pultit kestivät pitkään, mutta lopulta ylempi pultti katkesi. Parannettavaa siis löytyi!

Alla autiotuvilta saadut palautteet ja myös kaikki saamamme vapaat kommentit sellaisinaan.

- ”4 Linkkukirves toimi erinomaisesti. Myös turvallinen niille jotka eivät tykkää käyttää normaalia kirvestä.”

 

- ”4 Erinomainen! Linkkukirves oli turvallinen, hauska ja helppo käyttää ja nopea. Sopii hyvin tällaiselle hontelolle naisvaeltajalle. Korkeus hyvä, eikä varmaan tarvitse pelätä, että joku pöllii. Tuollainen vain kaikille autiotuville!:) Kiitos!”

 - ”2/3 hyvä idea! Turvallinen., mutta asennettu liian korkealle lyhyempiä ihmisiä ajatellen”

 

- ”1 Löysä yläruuvi, joten terä menee vinoon. Pieni puu juuttuu laitteen sisälle”

(Huom. kiinnitys käyty korjaamassa)

 

- ”4 erinomainen. Riisitunturilla testattu,turvallinen ja kätevä”

- ”3 turvallinen tuote”

- ”Puhdas 4 teki puun pilkkomisesta erittäin hauskaa t. Atte 14v”

- ”3 puu tökkäsi joskus pulttiin ja joskus alaosan tuet uppoaa puun sisään muuten hyvä 7,7

- ”4 Erinomainen keksintö”

- ”4 Todella hyvä kapine”

- ”1 ei oo normi kirveen voittanutta”

- "4. huippu juttu. Turvallinen satunnaishalkojalle

- ”3. Kirveessä voisi olla jatkovarsi keveille naisille joiden voimat eivät riitä halkaisuun”

 

- ”4 hyvä keksintö. Toimii!”

- email: Kokeiltiin Riisitunturilla linkkukirvestänne. Erinomainen värkki, mutta tässä pari parannusehdotusta: 50kg painavat naiset eivät meinaa saada puuta halkaistua. Itsellenikin yli 20 cm halkaisija tuotti vaikeuksia. Isompi varsi ratkaisisi ehkä tämän ongelman.

Terä oli kiinni kahdella ruuvilla. Näistä toinen lähti irti ja hävisi. Tämä saattaisi ratketa jonkinlaisella sokalla, joka laitettaisiin mutterin lisäksi estämään mutterin mahdollista irtoamista. Olen kiinnostunut ostamaan kirveen mikäli teette nämä parannukset!

 

Viimeisin sähköpostiviesti olikin täynnä erinomaista asiaa. Tosin ihan 20 cm halkaisijaltaan olevat puut eivät parasta ruokaa Linkkukirveelle ole mutta meneväthän nekin kun voimaa riittää.

 

Kehitys kehittyy

Aluksi terän kiinnitystä lähdettiin korjaamaan siten, että terän takakiinnityksen varmistava pultti jätettiin kokonaan pois ja terä kiinnitettiin hahlon avulla varteen. Osa kirveistä toimikin hyvin, mutta ei kaikki. Tietenkin saunologian testiin meni tuollainen huono versio (https://saunologia.fi/kirvestesti-saunaklapien-tekoon/#gref) ja homma laitettiin heti uusiin puihin.

Nyt kaikissa linkkukirveissä on taas terän takapultti varmistamassa terän pysyminen suorassa. Kaikkiin Linkkukirveen pultteihin laitetaan valmistusvaiheessa lukitteet, joilla estetään löystyminen. Linkkukirveen seinäkiinnitys korjattiin siten, että kummatkin kiinnityspisteet nostettiin ylemmäksi. Näin myös alempi pultti ottaa rasitusta enemmän vastaan. Lisäksi täkkipultit vaihdettiin pykälää suuremmiksi.

Nyt on asiakaspalaute ollut kohdallaan. Toivommekin, että jos löydät parannettavaa tai et ole Linkkukirveeseen tyytyväinen niin kerro siitä meille. Otamme kaikki palautteet kiitollisuudella vastaan.

 

KIITOS Riisitunturin kävijät!

info(a)houseman.fi

+358 44 9941891

Laukkamäenkatu 52, 18100 Heinola, Finland

Tilaa tarjouskirjeemme

©2019 by Houseman Oy